در این مطلب با بررسی میزان صادرات و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان سوهان در بخش صادرات وجود دارد، وضعیت سوهان در ایران را بررسی می کنیم.
مشکلات صادرات سوهان
- عدم معرفی و تبلیغات مناسب به کشور های اروپایی
- شیوع ویروس کرونا و عدم برگزاری نمایشگاه های مواد غذایی
- عدم حمایت مسئولین برای پایین آوردن هزینه های تولید در بخش مالیات
- عدم ثبات بازار و نوسان نرخ خرید مواد اولیه
- نداشتن کد اختصاصی در سیستم کد گذاری گمرک
- عدم شناخت رقبای بین المللی و بازارهای جهانی
رویکرد مسئولین
نخستین نشست بررسی مسائل و مشکلات صادرات سوهان با هدف ارتقای سهم این محصول در سبد صادرات کشور با حضور نمایندگان سازمانهای صمت استانهای قم، اصفهان، خراسان رضوی، فارس، یزد، آذربایجان شرقی و کرمان و مسئولان بخشهای دولتی و خصوصی قم برگزار شد.
در این نشست موضوعاتی از جمله مشکلات مربوط به اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، تامین مواد اولیه، نقدینگی و سرمایه در گردش بنگاههای صادراتی، ایجاد شهرکهای تخصصی سوهان و گز و دیگر شیرینیجات سنتی در استانها، ثبت برند جغرافیایی و جمعی شیرینیجات سنتی استانها، ایجاد شرکت مدیریت صادرات شیرینیجات سنتی با مشارکت سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها، معطلی طولانیمدت کالاهای صادراتی در گمرکات مرزی با عنایت به فسادپذیری آنها و صدور ویزای تجاری از سوی سفارتخانههای کشورهای هدف برای صادرکنندگان این حوزه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
میزان صادرات سوهان
در زمینه صادرات سوهان آمار دقیقی وجود ندارد زیرا این محصول از کد HS محروم بوده و تعرفه مختص سوهان وجود نداشت. و صادرات سوهان را همراه سایر شیرینی و شکلات اعلام میکردند.
صادرات سوهان به آمریکای شمالی و اروپا وجود دارد و پنج واحد تولیدی در این حوزه به خوبی کار میکنند. بستهبندی خوبی در این حوزه شکل گرفته و در بحث ماندگاری سوهان طرحهای تحقیقاتی خوبی انجام شده و اکنون ماندگاری سوهان به هفت ماه افزایش پیدا کرده است.
میتوان بیان کرد خوشه سوهان عملکرد خوبی داشته و در واقع یخ سوهان برای صادرات شکسته شده است. و بسیاری از واحدهای تولیدی پیگیر افزایش صادرات هستند.
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.